Award voor ‘Best Innovation Story’ op Interface Health Summit Vancouwer

De patiënt centraal stellen en betrekken in zorginnovatie. Het klinkt zo gewoon, toch is dit tot op de dag van vandaag uniek. Arts innovator Stefan van Rooijen won de internationale prijs voor ‘Best Innovation Story’, op het grootste zorginnovatiecongres ter wereld, de Interface Health Summit.

Op 16 en 17 oktober werd in Vancouver Canada de Interface Health Summit gehouden waar experts van over de hele wereld over the Future of Health spraken, informatie en ideeën deelden. https://interfacesummit.com

Stefan sprak daar over de innovaties die hij de afgelopen jaren samen met collega chirurg Gerrit Slooter en hun team heeft neergezet: de waarde van Virtual Reality (VR) voor patiënten (zoals Infor-Med, VisitU) en het internationale Fit4Surgery project.

Zijn verhaal, waarin de patiënt centraal staat, maakte indruk op het publiek en specialisten waardoor hij de award voor “Best Innovation Story” in ontvangst mocht nemen. ‘If you could feel what patients feel, would you act differently?’ Als we als zorgprofessionals dichterbij de patiënt zouden staan, kunnen we echt het verschil maken, aldus van Rooijen.